Forvaltere av skogs- og friluftseiendom

Mange forvaltere av skogs- og friluftseiendom sliter med stor trafikk og parkering på skogsveier i nærheten av skiløyper om vinteren og turløyper om sommeren. 

Ofte er dette også forbundet med ikke ubetydelige vedlikeholdskostnader. Innføring av bomavgift/vegavgift kan være en enkel og innbringende løsning på denne utfordringen.

  • Hvilke skogeiere bør se nærmere på slike muligheter?
  • Hva slags løsninger finnes?
  • Hva vil slike løsninger føre til?
  • Hvorfor kan P-Norge hjelpe deg som skogeier/forvalter?

Hvilke skogeiere bør se nærmere på innføring av bomavgift/vegavgift?

Alle som forvalter skogseiendom har ofte utfordringer med å holde skogsveier åpne for ferdsel. Er veiene i tillegg åpne for alminnelig ferdsel så er det enda mer slitasje på veiene og utfordringene er enda større.

Da kan en regulering av veien ofte gi et hyggelig tilskudd til driften.

Hva slags løsninger finnes?

Fra gammelt av kjenner man den tradisjonelle bommen med tilhørende postkasse for betaling eller fysisk vakt. Ikke så veldig kostbart, men heller ikke så veldig innbringende da de fleste gir blaffen i å betale.

I senere tid har man sett automatiske bommer som åpner ved betaling med mynt eller kort. Trygt i forhold til betaling, men ugreit når bom og/eller automat går ut av drift.

I de senere år har man blitt introdusert for kameraløsninger som gjør at veien ikke må stenges og at forbipasserende blir registrert ved hjelp av skiltavlesning og senere fakturert. Dette gir også trygge inntekter, selv om kameraene er utsatt for styggvær og snør igjen samtidig som skiltavlesning er vanskelig på de mest snørike og vindfulle dagene. Men investerings- og driftskostnadene er ganske store så denne løsningen krever stor trafikk for å være lønnsom.

En helt ny variant er rett og slett bruk av mobilløsninger og betalingsautomat kombinert med fysisk kontroll. Dette er lavinvesteringsløsninger med svært god inntjening.

For publikum er den mest moderne løsningen den beste løsningen, selv om det betyr at veien har blitt avgiftsbelagt.

Hva vil slike løsninger føre til?

For publikum er de mest moderne løsningene gode løsninger, selv om veien nå har blitt avgiftsbelagt, fordi det ikke oppstår kø og med stor sannsynlighet vil skogeier sørge for at veien er godt vedlikeholdt og at nødvendige parkeringsplasser er opparbeidet der det er behov for dette.

Avhengig av forventet trafikk kan skogeier eller forvalter velge den løsningen som passer. Selv en mindre trafikkert vei vil kunne gi gode inntekter uten behov for store investeringer.

En slik vei kan altså bli en kjærkommen inntektskilde snarere enn et bunnløst vedlikeholdssluk.

Hvorfor kan P-Norge hjelpe deg som skogeier eller forvalter?

Med kontorer i både Lier og Moss har vi flere oppdragsgivere fra Agder i sør til Viken og Innlandet i Nord. Dagens moderne løsninger trenger ikke lenger fysisk tilstedeværelse i like stor grad som før.

Vår kameraløse variant har blitt svært godt mottatt av skogeiere. Liten investering og stor inntjening.

Kontakt oss

Navn
Telefonnummer
E-post *
Din melding
Send

Suksesshistorier

Bomavgift uten bom og uten kamera

Regn ut hvor mye penger du går glipp av i året på dine uregulerte plasser.

Kontakt oss

Telefon: +4740016121
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse

P-Norge AS
Rabekkgata 5
1523 Moss