Hva er forskjellen på blått, hvitt og svart P-skilt?

Lær forskjellen på disse P-skiltene med blå, hvit og svart bakgrunn.

Til venstre ser vi et offentlig parkeringsskilt. Det har benevnelsen 552 og angir at du har kommet til en vegstrekning eller område som reguleres kommunalt. Kommunene forholder seg fortsatt til offentlig parkeringsregulering og ilegger fortsatt gebyrer.

I midten har vi skiltet 1P, som er et Vedlegg 1 skilt. Dette har nå erstattet skilting på private områder som tilbys allmenheten. Dette er nå også et offentlig skilt, men kan settes opp av operatør uten å måtte ha et skiltvedtak fra Statens Vegvesen. Dette skiltet håndheves i tråd med den nye Parkeringsforskriften og overtredelser sanksjoneres med en kontrollsanksjon.

Skiltet til høyre kjenner vi som et privat skilt. De var det mange av før (forekom også i alle regnbuens farger). Det kan fortsatt forekomme i ulike farger, men ingen som ligner på de to andre. Dette kan kun brukes der det skal tilbys plasser til en begrenset brukergruppe. Eksempelvis beboere eller ansatte. De som håndhever her må likevel være godkjente aktører og kapitlene 3, 8 og 9 i forskriften må følges.

Andre innlegg fra P-Akademiet

Pass på når du betaler med mobilløsninger

Hva er forskjellen på blått, hvitt og svart P-skilt?

Hva betyr et hvitt P-skilt?

Regn ut hvor mye penger du går glipp av i året på dine uregulerte plasser.

Kontakt oss

Telefon: +4740016121
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse

P-Norge AS
Rabekkgata 5
1523 Moss