Hva gjør jeg når skiltet er dekket av snø?

I utgangspunktet er det eier/drifter av området som er skiltet, som er ansvarlige for at skiltene er leselige for bilistene. Veimyndighetene skal eksempelvis rydde snø av skiltene på offentlig ferdselsåre maksimum 24 timer etter snøen har dekket dem.

Når det gjelder parkering er det litt annerledes. Dersom man kjører inn på et område hvor man tenker at det er mulig å parkere har man et aktsomhetskrav på seg ifølge vegtrafikkloven. Dette betyr at man, etter å ha satt fra seg bilen, har krav på seg til å finne ut hvordan plassen man står på er regulert.

I praksis betyr dette at dersom det er skiltet med regulerende skilt og/eller informasjonsskilt i tilknytning til parkeringen så må fører eventuelt børste snø av skiltet for å avdekke reguleringen som er på området.

Tilsvarende er parkeringskontrollørene pålagt å fjerne snø og is på bilrutene og eventuelt bilskiltene for å sjekke om bilen de kontrollerer har et gyldig p-bevis eller at betaling er foretatt dersom dette kreves. Først etter å kontrollert dette kan sanksjon eventuelt ilegges.

Skulle området være dekket av løv eller snø gjelder ikke kravet om at kjøretøyet skal parkeres på anviste plasser, med mindre området i tillegg er avgrenset ved skilting. Da gjelder dette kravet likevel, men ikke så nøyaktig som når rutene er malt på underlaget for å anvise hvor bilene skal stå og disse er synlige.

Andre innlegg fra P-Akademiet

Hva betyr et hvitt P-skilt?

Når har man parkert?

Hva er forskjellen på blått, hvitt og svart P-skilt?

Regn ut hvor mye penger du går glipp av i året på dine uregulerte plasser.

Kontakt oss

Telefon: +4740016121
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse

P-Norge AS
Rabekkgata 5
1523 Moss