Skip to main content

P-Akademiet

P-Akademiet er bloggen for deg som vil bli bedre på parkering, lære om alle skiltene som finnes og lese om parkeringsutfordringer.

Pass på når du betaler med mobilløsninger

«Men jeg har jo betalt. Jeg kan sende deg en kopi av kvitteringen». Dette får vi høre veldig ofte og likevel må sanksjonen som regel betales. Hvorfor?

Det er nemlig slik at fører som skal betale med en mobilapp må passe på to ting;

Først må man være sikker på at man betaler på rett område. De aller fleste parkeringsoperatører i dag tilbyr mobilløsninger for betaling av avgift. Hver plass har sin egen takstgruppe (sone). Dette sonenummeret står som regel på et skilt og/eller på betalingsautomaten. De fleste mobilløsninger er laget slik at sonen man er i når man parkerer dukker opp i Appen. Men i byer ligger parkeringsplassene og gatene ganske tett på hverandre. Hvis man da forlater området før man betaler kan man komme i skade for å bevege seg inn på et nytt område med et annet sonenummer enn der man har parkert og da er det fort gjort å betale til feil operatør, eller til feil område.

Det andre man må forsikre seg om er at man betaler for den riktige bilen. Mange har flere biler og de er som regel alle registrert i mobilløsningen gjerne med den mest brukte som førstevalg. Passer man ikke på her så blir det fort feil selv om man betaler til rett område.

De mest brukte løsningene stiller også kontrollspørsmål både til om man har valgt rett kjøretøy og at man nå betaler til rett sone.

Så pass på at du betaler for rett bil til rett område.